قابلمه یکی از مهمترین لوازم آشپزخانه است و خرید بهترین سرویس قابلمه یکی از دغدغههای بزرگ خانمهای خانهدار و نوعروسان در تهیه وسایل آشپزخانه و جهیزیه است. شما باید با شناخت انواع قابلمه و تفاوت آنها در نوع مواد سازنده، میزان ضخامت، اندازه، مقاومت در برابر حرارت و میزان توانایی پخش دما به خرید یک سرویس قابلمه مناسب اقدام کنید.
بهتر است قابلمه های خود را بر اساس ویژگیها و نوع کاربرد آنها انتخاب کرده و از آنها درست استفاده کنید. قابلمههای مناسب علاوه کمک کردن به طبخ بهتر غذا، طعم و مزه آن را تغییر نمیدهند و سلامت شما را نیز به خطر نمیاندازند.
شما میتوانید برای خرید انواع سرویس قابلمه با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت به قسمت قابلمه و سرویس پخت و پز مراجعه کنید. در اینجا نگاهی به انواع قابلمه میاندازیم:
خرید قابلمه شیشه ای یا قابلمه پیرکس
- قابلمه های پیرکس در بین انواع قابلمه یکی از بهترین ظروف پخت و پز و از سالمترین ظروف برای طبخ غذا هستند.
- قابلمه پیرکس نمیتواند حرارت مستقیم را به مدت طولانی تحمل کند هرچند قابلمه پیرکس جدید ظرفیت بالاتری برای تحمل حرارت دارند.
- اگر از اجاقهای برقی استفاده میکنید مشکلی برای استفاده از این ظروف زیبا ندارید. قابلمه های پیرکس را میتوان به راحتی در ماکروویو قرار داد.
- قابلمه های شیشه ای بسیار مقاوم هستند مگر اینکه ضربهی محکمی بخورند و یا در معرض شوک دمایی قرار گیرند.
انتخاب قابلمه تفلون
- قابلمه تفلون یکی از رایج ترین و محبوبترین انواع ست قابلمه است که طرفداران بسیاری نیز دارد.
- ظروف تفلون سبک هستند و به علت نچسب بودن مصرف روغن کمتری دارند. شست و شوی آنها نیز راحت است.
- غذا به قابلمه نچسب تفلون نمیچسبد و روغن کمتری برای پختوپز در آنها لازم است.
- در هنگام استفاده از این ظروف دقت کنید. زیرا که فلز سنگین کادمیوم موجود در قابلمه های تفلون در صورت نفوذ به غذا و ورود به دستگاه گوارش، احتمال ابتلا به سرطان و انواع بیماریها را افزایش میدهد.
- در صورتی که آشپزی بدون ظروف تفلون برای شما ممکن نیست، از تفلون های تولیدکنندگان معتبر استفاده کنید. میتوانید انواع قابلمه تفلون معتبر را از سایت مس و تس تهیه کنید.
قابلمه چدن
- قابلمه های چدن اصل یکی از بهترین انتخاب ها برای خرید سرویس قابلمه ، هستند.
- چدن، آلیاژی از آهن است. ولی بیشتر قابلمه چدن موجود در بازار اصل نبوده و از جنس آلومینیوم خشک با روکش تفلون هستند. پس شروط لازم در مورد استفاده از قابلمه تفلون باید در مورد این دسته از قابلمه ها نیز رعایت شود.
- قابلمه چدن ماندگاری بالایی دارند و بسیار سنگین هستند.
- ظروف چدن در مقابل حرارت بالا مقاوم بوده و گرما را برای مدتی طولانی در خود حفظ میکنند. این ظروف برای پخت طولانی و یکنواخت غذا مناسب هستند. از آنها میتوان برای سرخ کردن، پختن یا حتی در فر قرار دادن غذا استفاده کرد.
- سرویس قابلمه چدن گران قیمت است و از نظر طرح و رنگ تنوع چندانی ندارد. ولی با این حال هر خانهای به یک ست قابلمه چدن اصل نیاز دارد.
قابلمه استیل
- قابلمه استیل از نظر بهداشتی بسیار مناسب است و سلامت شما را به خطر نمیاندازد.
- قابلمه های استیل حرارت را به صورت مستقیم انتقال میدهند و بخش خارجی و داخلی قابلمه به سرعت همدما میشوند و غذا سریع در آن میسوزد و ممکن است به آن بچسبد. این مشکل با چسبانده شدن آن آلومینیوم یا مس روی لایه بیرونی آن تا حدی حل خواهد شد.
- قابلمه استیل عمر طولانی و ماندگاری بالا دارد و زنگ نمیزند و تاثیری بر عطر و طعم و سلامت مواد غذایی ندارد.
- سرویس قابلمه استیل قیمت مناسبی دارد و برای طبخ انواع خورش و غذاهای آبدار مناسب است.
- قابلمه استیل از استیل ضد زنگ ساخته میشود. تغییر قیمت انواع ورق استنلس استیل مثل قیمت ورق استیل 304 بر قیمت این محصول اثر میگذارد.
قابلمه سرامیکی
- قابلمه سرامیکی در واقع قابلمهای با بدنه و کف چند لایه است که با روكش سرامیک عرضه میشود. این روکش سرامیکی نچسب بوده و ترکیبات مضری ندارد و تا حدی نسبت به خوردگی و خراش مقاوم است.
- قابلمه سرامیکی حرارت را به خوبی پخش و منتقل میکنند و تا زمانی که سالم باشند برای طبخ انواع غذا مناسب هستند.
- قیمت سرویس قابلمه سرامیکی نسبتا بالا است ولی در طرح و رنگ تنوع بسیاری دارند.
- ولی باید بسیار دقت كرد كه این روكش ساییده و تكههای آن وارد غذا نشود زیرا بسیار آسیبزاست.باید بسیار دقت كرد كه این وارد غذا نشود زیرا بسیار آسیبزاست.
- باید در استفاده از قابلمه سرامیکی که از جدیدترین نوع سرویس آشپزخانه است دقت بسیاری داشت چرا که اگر روكش سرامیکی ساییده شود و تكههای آن به غذا وارد شود برای سلامتی بسیار مضر خواهد بود.
قابلمه لعابی
- قابلمههای لعابی آهنی هستند و روكش آنها از جنس لعاب است. این روکش در اثر گرم و سرد شدن و یا ضربه ترک برمیدارد و آهن زیر لعاب در معرض هوا زنگ میزند و نباید به استفاده از آن ادامه داد.
- ظروف سرامیکی و یا چدن نیز با روکش لعابی عرضه میشوند. روکش لعابی با ضربه و نوسان دما آسیب میبیند و قابلیت خود را از دست میدهد.
- خیلی سریع زنگ میزند و اگر از آن استفاده شود، مضر است. كه معمولا برای استفاده میشوند.
- ظروف لعابی برای طبخ مربا، پخت غذاهای آبدار، گرم کردن کنسروها و قوطیها، و یا نگهداری غذا در یخچال و فریزر استفاده میشوند.
قابلمه آلومینیومی
- قابلمه آلمینیومی اصل که از شمش خالص آلومینیوم باشند برای طبخ غذا بسیار مناسب است.
- آسیب دیدن و ساییده شدن قابلمه های آلومینیومی اصل مشکلی برای سلامتی مصرفکنندگان به وجود نمیآورد.
- آب مصرفی ما دارای املاح و نمک است که باعث تولید اکسید آلومینیوم و سیاه شدن ظروف آلومینیومی میشود. برای جلوگیری از این مشکل میتوان هنگام جوشاندن آب، مقدار کمی آبلیمو یا سرکه در آن ریخت.
- اگر قابلمه آلومینیومی نازک باشد در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت تغییر شکل میدهد و یا هنگام شستن با سیم ظرفشویی ساییده میشود و از بین میرود. این ظروف در صورت ضربه خوردن نیز تغییر فرم میدهند.
- قابلمههای آلومینیومی سبک هستند و قیمت بالایی ندارند.
- ظروف آلومینیومی دما را به صورت سریع و یکنواخت منتقل میکنند.
- قابلمه های آلومینیومی موجود در بازار معمولا اصل نبوده و استفاده از آنها به خصوص برای نگهداری و پخت مواد غذایی اسیدی مانند آبلیمو، آبغوره، سرکه و شور برای سلامتی بسیار مضر است. بهتر است به جای استفاده از جنس آلومینیوم از قابلمه رویی معروف به قابلمه روحی استفاده کرد که برای سلامتی ضرری ندارند ولی پیدا کردن آنها کار سادهای نیست.
خرید قابلمه گرانیتی
- قابلمه گرانیتی در بین قابلمه های نچسب، بسیار بادوام و مقاوم است و با ظاهری زیبا انتخاب اول نوعروسان برای ست قابلمه جهیزیه است.
- گرانیت یا سنگ خارا گرما را در خود حفظ میکند و به شکل یکنواخت انتقال میدهد. غذا در آن دیرتر از ظروف معمولی میسوزد.
- ظروف گرانیتی به دلیل نچسب بودن، مصرف روغن را کاهش داده و به راحتی تمیز میشوند.
- به علت طبیعی بودن مادهی گرانیت، قابلمه های گرانیتی طعم و عطر غذا را تغییر نمیدهند. و برای سلامتی ضرری ندارند.
- قابلمه های گرانیتی به خصوص در سایزهای بزرگ بسیار سنگین هستند. برای گرم شدن نیز به زمان بیشتری نیاز دارند.
قابلمه مسی
- قابلمه های مسی از قدیمی ترین انواع قابلمه هستند که از دیرباز تاکنون بسیار پرطرفدار و مورد توجه هستند.
- قابلمه مسی حرارت را یکسان و یکنواخت پخش میکند.
- قابلمه مسی برای جلوگیری از ورود مس به غذا، با فلز دیگری پوشانده میشود. چرا که مس قرمز با قرار گرفتن در معرض هوا اکسید میشود و در این صورت به سلامتی مصرفکنندگان آسیب میزند.
- قابلمه های مسی در مقابل موادغذایی اسیدی و شور واکنش نشان داده و بر طعم غذا را تاثیر میگذارد.
- قابلمه مسی کار دست است و در بازار به شکل کیلویی فروخته میشود. امروزه برندهای مختلفی هم سرویس قابلمه مسی را تولید و عرضه میکنند.
خرید قابلمه سنگی
- قابلمه سنگی سالم ترین ظروف برای پخت و پز هستند. ظروف سنگی غنی از آهن و منیزیم هستند و برای سلامتی بسیار مفید هستند.
- ظروف سنگی دما را به خوبی انتقال میدهند و در برابر حرارت مقاومت دارند. دیگ و دیگچه سنگی گرما را در خود نگه میدارند. غذا با کمترین حرارت به بهترین نحو در آنها پخته میشود و طعم و خواص غذا حفظ میشود.
- تمیز کردن قابلمه های سنگی راحت است و درون خط و خشی نمیافتد و نچسب نیز هستند.
- قابلمه سنگی هرگز زیاد داغ نمیشوند و غذا را در هیچ شرایطی نمیسوزانند .
خرید سرویس قابلمه
تهیه ست قابلمه عروس در هنگام خرید جهیزیه و یا در زمان خرید یک سرویس قابلمه خوب و مناسب برای تجهیز آشپزخانه باید دقت فراوانی به خرج داد. چرا که این محصول به صورت روزانه و مکرر مورد استفاده قرار میگیرد.باید محصولی با کیفیت مطلوب و البته ماندگاری بالا تهیه کرد شما میتوانید برای تهیه بهترین سرویس های قابلمه به فروشگاه اینترنتی مس و تس مراجعه کنید و یک خرید مطمئن و آسان را تجربه کنید. توجه داشته باشید که نوسان قیمت انواع استیل و فولاد مثل قیمت ورق سیاه، استیل 304 و … قیمت محصولاتی مثل قابلمه را تغییر خواهند داد. شما به فروشندهای معتبر مثل فروشگاه مس و تس نیاز دارید که بهترین کیفیت را در کنار بهترین قیمت ارائه کند.